Yeşil Çay Nasıl Demlenir

Yeşil çayın demlenme şekli ülkelere ve geleneklere göre farklılıklar göstermekle birlikte bu mucize bitkiden en üst düzeyde yararlanmak için 80 derecede ısıtılmış su kullanılması öneriliyor. Demleme süresi kafein miktarını belirleyici etkendir. Kişi başına bir süzen poşetin üzerine sıcak su (kaynama seviyesinde olmayacak) ilave edip, 3-4 dakika ya da istenilen tat düzeyine gelene kadar ağzı kapalı olarak demlenmesi ve şeker ilave edilmeden içilmesi tavsiye ediliyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: