Ahmet Maranki Tere Çorbası Tarifi

MALZEMELER

  • 1 bağ tere
  • 1 baş orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates püresi veya rendesi
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur,
  • Az kereviz yaprağı
  • Az pırasa
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • tuz
  • Az kimyon

HAZIRLANIŞI

Piyaz şeklinde doğranmış soğan, pırasa, kereviz, yaprağı ve rendelenmiş havuç zeytinyağında sotelenir.

Bu karışıma ince ince doğranmış tere, rendelenmiş domates ve su ilave edilir.

Kaynamaya yakın bulgur ilave edilerek, tuz ve baharatı konulup servise sunulur.

Not: Tere en iyi toksik atıcıdır. Kanser dahiı olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı dayanıklılığı arttırır. Kandaki şeker seviyesini önemli ölçüde düşürdüğü için şeker hastalarının tüketmeleri tavsiye edilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: