Ahmet Maranki Isırgan Otu Çorbası

MALZEMEKER

  • 500 gr ısırgan otu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 bağ nane
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 adet pırasa
  • kıvamında tuz ne kimyon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağında sotelenen pırasaya, sarımsak ve ısısrgan otu ilave edilip hemen suyu konur.

Kaynadıktan sonra blendırdan geçirilen mısır unu so ile bulamaç yapılıp çorbaya eklenir.

Tuzu ve baharatı ayarlanıp servise sunulur.

AFİYET OLSUN…

Not: Isırgan otu vücuttaki fazla ödem ve iltihabın yardımcı olur. Demir eksikliği ve kansızlık için tavsiye edilir.İçeriğinde bulunan etkin maddekler nedeniyle şeker hastalığından, romatizmaya ve kanserin tüm türevlerinde önerilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: