Zeytinyağı Saklamanın Püf Noktaları

Zeytinyağı, katı ve sıvı bütün yağlar arasında en kolay hazmedilendir. İşte size bu tabiatın mucizesi zeytinyağını saklamanın püf noktaları.

* Zeytinyağı hava, ışık ve sıcakla temas edilince ekşiyebilir. Bu nedenle hava almayan bir kabın içinde serin bir yerde muhafaza edilmelidir.

* Ortalama 140 derece zeytinyağının saklanması için idealdir. Kileriniz varsa zeytinyağını da ortaya koyabilir, kullanacağınızkadar kısmını mutfağınızda tutabilirsiniz.

* Soğukta kaldığında ya da buzdolabında muhafaza edildiğinde zeytinyağı renk değiştirebilir, hatta donabilir. Donan yağınız oda sıcaklığında bekletildiği taktirde sıvı hale gelecektir. Yağın rengi değiştirse de tadında herhangi bir bozukluk yaratmaz.

* Zeytinyağını en iyi cam, porselen ya da çelik kaplarda saklayabilirsiniz. Plastik ve metal kaplardan kaçınmanızda fayda var.

* Raf ömrü 18 ay olan zeytinyağının son kullanma tarihinin geçmesi sağlık açısından bire bir zarar taşımaz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: